T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURDUR / KARAMANLI - Karamanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Tanıtım

Okulun Kısa Tanıtımı

   Belediyece tahsis edilen arsa üzerine inşa edilmiştir.  1972 yılında inşaatına başlanmış, 1976 yılında inşaatı bitirilmiştir. 1977 yılında Pratik Sanat Okulu olarak Eğitim Öğretime Ağaç İşleri Metal İşleri bölümleri ile başlamıştır. 1980 yılında Pratik Sanat Okulundan Endüstri Meslek Lisesine dönüştürülmüştür.1983 yılına kadar Ağaç İşleri, Metal İşleri bölümleri ile devam etmiştir. 1983 yılında öğrenci bulunmaması nedeniyle Ağaç işleri Bölümü kapatılmış. 1984 yılında Elektrik Bölümü açılmıştır. 2002 yılında Bilgisayar Donatım Bölümü açılmış ve 2002 / 97 Sayılı Bakanlık Genelgesi ile okulumuz Karamanlı Mesleki Eğitim Merkezi ile birleşmiş ve ismi Karamanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi olarak değiştirilmiştir. 2004 yılında Bilgisayar Yazılım Bölümü açılmıştır.

   2006 yılında liselerin 4 yıla çıkarılması ile birlikte Meslek liselerinde uygulamaya konan MEGEP ile birlikte okulumuz yeni bir canlanma içerisine girmiştir. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik Teknolojileri ve Metal Teknolojileri alanlarında eğitim ve öğretim verilmekte iken.2015 / 2016 Eğitim ve öğretim yılında Çocuk gelişimi ve Eğitimi alanı açılmıştır.2017/ 2018 eğitim ve öğretim yılında öğrenci azalması nedeniyle Metal Teknolojileri alanı kapanmıştır. Şuan okulumuz Bilişim Teknolojileri alanı, Elektrik Elektronik Teknolojileri alanı ve Çocuk gelişimi ve Eğitimi alanı olarak 3 alanda eğitim vermektedir.

            Okulumuzda Ülkemiz genelinde kapsamda bulunan Modüler Sisteme göre tüm meslek dallarında çırakların - kalfaların ve ustaların eğitimi de devam etmektedir.

Okulumuzda bulunan alanlar aşağıdaki gibidir:

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı,

Bilişim Teknolojileri Alanı,

Elektrik/Elektronik Teknolojileri Alanı,

Tüm alanların atölyeleri ve alan şeflerinin odaları mevcuttur.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanıöğrencilerine 0-18 yaş çocuklarının sosyal-duygusal, dil, bilişsel, motor gelişim alanları ve öz bakım becerileri öğretilmekte, MEB Okul Öncesi Eğitim Kılavuz Kitabı'nda yer alan kazanım-göstergeler, kavramlar, belirli gün ve haftalar doğrultusunda etkinlik ve günlük eğitim plan akışı hazırlama anlatılmaktadır. 12.sınıf öğrencilerimiz İşletmelerde Mesleki Eğitim kapsamında okul öncesi eğitim kurumlarında staj yapmaktadır. Ulusal alanda yapılan okul öncesi temalı yarışmalara katılıp, okul bazında projeler hazırlayıp yürütmektedir. Geleceğimiz Ziyaret Ediyoruz Projesi ve bez çanta hazırlama etkinlikleri 2019 eğitim öğretim yılında gerçekleştirilmektedir. Meslek Liseliler Aileler İle Buluşuyor Projesi de alanımızla yürütülmektedir.

Bilişim Teknolojileri Alanında öğrencilerimiz bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar. Öğrencilerimiz; iş organizasyonu yapmak, analiz yapmak, ihtiyaçları değerlendirmek, hataları tespit etmek, algoritma yapmak, arıza gidermek, devre tasarımı yapmak, devreyi gerçekleştirmek, ihtiyaç olursa bilgisayar ile kontrol edilebilen projeler geliştirmek, tamamlanan projenin testini gerçekleştirmek, meslekî gelişime ilişkin faaliyetleri yürütmek gibi becerilere sahip olmaktadırlar.

Elektrik/Elektronik Teknolojileri Alanında öğrencilerimiz; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişi olma niteliğini kazanırlar. Öğrencilerimiz; Elektrik tesisat projelerini çizmek, elektrik tesisat borusu ve kanalı döşemek, çağırma tesisatlarını yapmak, haberleşme ve bildirim tesisatlarını yapmak, güvenlik tesisatlarını yapmak, çağırma ve bildirim, haberleşme bakım onarımını yapmak, dağıtım tabloları montajını yapmak, iç aydınlatma tesisatlarını yapmak, dış aydınlatma tesisatlarını yapmak, topraklama ve paratoner tesisini yapmak, aydınlatma ve priz tesisatı bakım onarımını yapmak, kuvvet tesisatını döşemek, kuvvet tesisat bağlantılarını yapmak, kuvvet tesis iç ve dış aydınlatmasını yapmak, pano montaj hazırlığı ve malzeme montajı yapmak, bara işlemek, kuvvet tesis bakım onarımını yapmak gibi beceriler kazanırlar.

 

 

Okulumuzda;

Çocuk Gelişmi ve Eğitimi Alanında, Erken Çocuk Eğitimi dalı

Bilişim Teknolojileri Alanında, Web Programcılığı dalı

Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında, Tesisat ve Pano Montörlüğü dalı

okutulmaktadır.

 

Okulumuzda

 Derslik :10

 Atölye-İşlik :5

 Fen Laboratuvarı :1

 BT Sınıfı :1

 Kütüphane :1 bulunmaktadır.

 

Okulumuz il merkezine 59 km ilçe merkezine 600 m uzaklıkta olup, ulaşım çevre köylerden taşımalı eğitimle sağlanmaktadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.06.2020 - Güncelleme: 28.06.2020 13:22 - Görüntülenme: 378
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Okul Tanıtım,